BLOG

Çay Ağacı Yağı

Kaptan James Cook ve Endeavour’un tayfası 1770 yılında güneydoğu Avustralya’ya ulaştıklarında etraflarının hiç tanımadıkları bitkilerle ve hayvanlarla çevrili olduğunu fark ettiler.

Denizciler yerli Aborijinlerin küçük, çalımsı bir ağaçtan kopardıkları dar, mızrak şeklindeki yaprakları kaynatıp çaya benzeyen sıcak bir içecek hazırladıklarını fark ettiler.

Yaprakları içilen bu ağaca Cook ve tayfası Çay ağacı adını verdi. Çay ağacı Mersingiller cinsine aittir; bu cins çoğu Avustralya’ya özgü olan 200 civarı yeşil ağaçtan ve çalıdan oluşur. Çay ağacının yapraklarından damıtılarak yapılan çay ağacı yağı batı bitkisel tıbbına yakın zamanda dahil olmuştur.

Avrupalılar kıtaya gelmeden çok daha önce Avustralya’nın doğusunda bulunan Aborijinler çay ağacı yapraklarını öksürüğü ve boğaz ağrısını hafifletmek için çiğnerler; öğütülmüş yapraklarından elde ettikleri yağı ise solunum rahatsızlıkları için teneffüs ederlerdi. Öğütülmüş yapraklar kesiklere, yaralara, enfeksiyon kapmış yaralara ve yanıklara uygulanırdı.

Yapraklarından yapılan çay bir dizi sağlık sorunu için içilirdi. Ancak çay ağacı yağı, 1920 yılında yapılan bir çalışmada güçlü bir antiseptik olduğu kanıtlanana dek yaygın olarak kullanılmadı. Avustralyalı doktorlar çay ağacı yağını yaraları temizlemek ve ameliyat kesiklerini iyileştirmek için kullanmaya başladılar. Bu bitkiden elde edilen yağ evlerde yerini, deri sorunları ve mantar enfeksiyonları için almaya başladı. İkinci Dünya Savaşı sırasında yağ küçük şişelere konulup Avustralyalı askerlerin ve denizcilerin ilkyardım çantalarına yerleştirildi. 1940’larda antibiyotiklerin gelişiyle beraber çay ağacı yağına olan ilgi azaldı; antibiyotik dirençleri ortaya çıktıkça yeniden arttı. Çay ağacı yağının güçlü antibakteriyel ve antifungal özellikleri vardır. Modern bitkisel tedavide özellikle deri enfeksiyonlarını önlemek ve iyileştirmek amacıyla kullanılır. Uzmanlar bu yağı akne, haşlanma, siğil, ayak mantarı, kellik, ayak tırnağı mantarı, kepek, saç biti,vajinal maya mantarı enfeksiyonu, diş eti hastalıkları, egzama, sedef ve daha birçok deri hastalığı için önerirler.

Çay ağacı yağı mantar enfeksiyonu tedavisindeki kullanımı nedeniyle yoğun olarak araştırılmıştır. Yağın formülasyonu ve konsantrasyonu doğru ürünü seçmek için iki önemli göstergedir. Örneğin yüzde 25 oranında çay ağacı yağı içeren etanolün, ayak mantarı enfeksiyonunda reçeteli ilaçla hemen hemen aynı etkiye sahip olduğu görülmüştür. Bu formülasyon aynı zamanda, çay ağacı yağının daha yüksek oranda kullanımında ortaya çıkabilen deri yangısı gibi olumsuz yan etkileri de sınırlamaktadır. Ayak tırnağı mantarını kremle tedavi etmek zordur ancak antifungal kremlere çay ağacı yağının eklenmesi tedavi düzeyini arttırabilmektedir.

 

Çay Ağacı Yağının Faydaları
 

Çay ağacı yağı cilde faydaları yönünden fark yaratan bir üründür. Çay ağacı yağı sivilce konusunda aradığınız şifayı size verecektir. Ürünü satın alıp yüzünüze damlatmanız büyük yardım sağlar. Çay ağacı yağı sivilce lekeleri üzerinde de etki gösterir.

Çay ağacı yağı uçuk çıktığı zaman başvurulacak bir çözüm yoludur. Uçuğu fazla sıkıntı yaratmadan çözmek konusunda başarılıdır. Çay ağacı yağı tırnak batması türü sorunlara tam bir ilaçtır. Batma nedeniyle gerçekleşen iltihaplanmalar sizi üzüyorsa biraz yağ sürerek problemin oluşmasını önleyebilirsiniz.

 Çay ağacı yağı saç bakımı konusunda muhteşem bir seçenektir. Çay ağacı yağı kepek sorunu gibi sık görülen durumların tedavisinde kullanılabilir. Çay ağacı yağı bit şeklindeki ilerlemiş saç sorunlarını da çözebilir.

Mantar probleminiz varsa ve kara kara ne kullansam diyorsanız çay ağacı yağı ayak mantarı için iyi bir seçenek oluşturur. Çay ağacı yağı tırnak mantarı sorununu da kökünden tedavi edebilecek güçtedir. Çay ağacı yağı diş eti iltihaplarını ve yaralarını geçirmek amacındaysanız iyi bir tercihtir.  Çay ağacı yağı kirpik bakımı ve kirpiklerin uzaması, daha gür olmaları için sürülebilir.

 

Müşteri Hizmetleri

Bilgi ve destek için müşteri hizmetleri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

ŞİMDİ ARA KURUMSAL

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Alışveriş Koşulları

Sosyal Medya

Facebook | Instagram

Telefonlar

0850 480 11 03
0546 945 11 03

aromaterapi, aromaterapi bitkiler, aromaterapi ürünleri, organik kozmetik, organik yağlar, aromaterapinin faydaları, aromaterapi zararlı mı, doğal ürünler, aromaterapi hangi hastalıklara iyi gelir, aromaterapi hangi yağı kullanmalıyım, aromaterapi nedir

Kişiye Özel Aromaterapi

Şikayetiniz için uygun olanı çözümü size özel üretiyoruz

Kişiye Özel Aromaterapi

Şikayetiniz için uygun olanı çözümü size özel üretiyoruz

TALEP FORMU